WAVES ZANDVOORT

12 JAAR AAN DE BOULEVARD VAN ZANDVOORT (2004-2016)

Waves,

beach & health center

Prachtige locatie met uitzicht op zee

De door mij opgerichte praktijk Waves, beach & health center is in september 2016 overgenomen door oefentherapie-collega Jordi Wolkers en in 2020 door collega Danielle Westra. Zij werkt momenteel onder de naam Oefentherapie Zandvoort.

WELLNESS FOR BODY AND MIND

Oefentherapie Mensendieck

Kwaliteit, medische expertise en persoonlijke aandacht.

Oefentherapie

Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck is een behandelmethode die net als fysiotherapie valt onder de 1e lijn zorg. Bij oefentherapie leer je wat je zélf kunt doen aan jouw herstel en wat je kunt doen om verergering of terugkeer van klachten te voorkomen.

De oefentherapeut kijkt of er gunstige en ongunstige houdings- en bewegingspatronen zijn die klachten beïnvloeden of in stand houden. Dit kan zijn: een verkeerde houding, verkorte spiergroepen, gespannen of verslapte spieren, een te hoge ademhalings- of een (over)belastend bewegingspatroon. 

De kracht van de Mensendieckmethode ligt in het feit dat je inzicht krijgt in eventuele aangeleerde patronen, hoe hier bewust mee om te gaan en je leert de oorzaak van jouw klachten te begrijpen.

De achtergrond

Mensendieck is een houding- en bewegingstherapie dat vernoemd is naar de Nederlandse grondlegster Bess Mensendieck.(1867-1957) 

De studie is een voltijd, 4-jarige hbo-opleding waarvan er 3 zijn in de wereld: 

AmsterdamUtrecht en Olso-Noorwegen.

Oefentherapeuten worden vertegenwoordigd door de beroepsvereniging VvOCM, Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck.

Specialisaties

Naast behandelingen van mensen met neurologische, reumatische, orthopedische en houdingsgerelateerde aandoeningen (van kinderen tot senioren), ben ik gespecialiseerd in: arbeids- en spanningsgerelateerde klachten.

Een overzicht van mijn specialisaties:

  • Adem- en ontspanningstherapie
  • Biofeedback en hartcoherentietraining met Heartmath software
  • Bedrijfsoefentherapie
  • Fysieke arbeidsklachten
  • Zwangerschapsbegeleiding
  • Yoga-Pilates en
  • Triggerpoint & hotstone massages

Stage

begeleiding

In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam

In samenwerking met de faculteit voor Health Studies is Waves van 2005 t/m 2016 een erkende praktijk voor oefentherapiestagiaires geweest. De meesten waren dit vooral 2e, 3e en 4e jaars studenten die zich onderscheiden door hun enthousiasme, grote motivatie en goede resultaten.

Jordi Wolkers

2015

Jordi: “Mijn naam is Jordi Wolkers. Sinds juli 2015 ben ik de nieuwe collega van Cathy Samé Lottin. Eerder dat jaar liep ik tijdens mijn opleiding Oefentherapie Mensendieck stage bij Cathy en was ik gelijk enthousiast over onze samenwerking en de mooie locatie van de praktijk. Ook de variatie aan mensen met hun lichamelijke klachten die de praktijk bezoeken vind ik leuk om mee te werken.Direct na mijn afstuderen kreeg ik de mogelijkheid en het vertrouwen van Cathy om twee maanden waar te nemen in de praktijk. Zo kreeg ik ook alle vrijheid om mijn eigen behandelwijze toe te passen en met ideeën te komen. Naast het doen van werkplekonderzoeken binnen bedrijven behandel ik met veel plezier houding- en bewegingsgerelateerde problemen bij zowel jongeren als ouderen.”

Cathy: “Jordi is iemand die veel rust en vertrouwen uitstraalt en heel gemotiveerd was om zijn laatste stage goed af te ronden. Hij was hierdoor een fijne stagiair om te begeleiden. Naast zijn stage heeft hij me ook heel goed geassisteerd bij bedrijfsoefentherapie-opdrachten voor ergonomische adviezen en werkplekinstellingen. Toen ik door privéomstandigheden een periode niet kon werken studeerde hij net succesvol af. Hierdoor heeft Jordi meteen praktijkervaring opgedaan als waarnemer en werd het al snel duidelijk dat hij naast een goede stagiair, ook een prettige collega in de praktijk is!”

Rick Heeremans

2014

Rik: “Mijn naam is Rik Heeremans, personal trainer en oefentherapeut in opleiding bij de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb in 2014 mijn 2e stage mogen lopen bij Waves, onder begeleiding van Cathy. Een zeer ontspannen praktijk op een prachtige locatie. Iedere keer dat ik binnen liep was ik direct op mijn gemak. Ik kreeg leuke en mooie kansen aangeboden waardoor ik ben gegroeid als oefentherapeut. Er wordt bij Waves goed geluisterd naar de patiënten, iedereen wordt met veel aandacht en begrip behandeld. Hierdoor wordt de behandeling op de juiste manier afgestemd op het individu. Als therapeut vind ik het belangrijk dat de belasting, zowel lichamelijk als geestelijk goed zijn afgestemd op de belastbaarheid. Dit betekent dat de inspanning en ontspanning elkaar afwisselen op de juiste momenten. Bij Waves heb ik goed geleerd hoe je deze ontspanning aan een patiënt kan meegeven zodat zij dit kunnen toepassen in het dagelijks leven.”


Cathy: “Normaal gesproken begeleid ik voornamelijk 4e-jaars studenten, maar voor Rik Heeremans (2e jaars) maakte ik een uitzondering. Hij weet heel goed wat hij wilt, is ambitieus, enthousiast en was zelfs al bezig zijn eigen bedrijf als personal trainer op te richten. www.ownhealth.nl/ 

Dat maakt hem als aankomend oefentherapeut heel krachtig, deskundig en veelzijdig. Ik vond het heel leuk om hem een tijd mee te hebben laten draaien met mijn praktijk, yogalessen en bedrijfstrainingen. Op de foto staat hij samen tijdens een les met eveneens aanstormend Zandvoorts golftalent Mitchell Schoorl. “

Chantal Poot

2013

Chantal: “Mijn naam is Chantal Poot, oefentherapeut Mensendieck en kinderoefentherapeut in opleiding. Ik heb in 2013 stage gelopen bij Cathy toen ik in mijn 3e jaar zat aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb de stage bij Waves als heel prettig ervaren. Tijdens deze stage besefte ik des te meer dat ik kinderoefentherapeut wilde worden. Ik kreeg hier volop de kans om ruime ervaring op te doen op een hele leuke manier, zowel in de fijne praktijkruimte als op het strand. Naast de goede leermomenten was het vooral ook een hele gezellige en vooral ontspannen stageperiode."

Cathy: “Chantal’s enthousiasme tijdens haar stage was heel aanstekelijk, vooral wanneer ze kinderen behandelde. Met veel creativiteit en liefde maakte ze van elke les een kundige en tevens leerzame behandeling. Het was leuk om haar ontwikkeling van dichtbij te hebben meegemaakt. Ik ben er van overtuigd dat ze als kinderoefentherapeut nog heel ver gaat komen!”

Workshops & Meditatie-avonden

GAST

DOCENTEN

Mooie mensen met een boodschap

Cathy: “De Heart & Soul evenementen van Waves organiseerde ik met veel plezier omdat ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde. Daarbij is het heerlijk om af en toe uit het reguliere denken te stappen en alles even los te laten. Gezondheid, genezing en heling kan op vele manieren. Met de Events wilde ik geïnteresseerden nieuwsgierig maken voor diverse vormen en zienswijzen. Want, door vele wegen te bewandelen krijg je de mooiste nieuwe inzichten. Uiteindelijk geven deze inzichten kleur aan het leven.

Deze extra kleuren zie ik als het hart en de ziel van ons bestaan.”

Playshop volgens OSHO

Het Hormoongeheim

De Kracht van Mindfulness

Helen vanuit het Hart

Soundfulness ligconcerten

Meditatie en klankschaalconcert

Oerbeelden opstelling

Drum Healing & Trance Dance

Dansexpressie & Dansinsprovisatie

WE CAN'T STOP THE WAVES

BUT WE CAN LEARN HOW TO SURF