CONTRA-INDICATIES

Als je lichaam grenzen aangeeft, luister hiernaar

9 redenen om geen Hot Stone Massage te nemen

Wat is een contra-indicatie

Een contra-indicatie is een reden om een behandelmethode niet uit te voeren. Hierbij maken we onderscheid tussen relatieve en absolute contra-indicaties. Een relatieve contra-indicatie betekent dat er in sommige gevallen wel mag worden gemasseerd, maar dat bijvoorbeeld bepaalde plekken op het lichaam moeten worden vermeden en/of in samenspraak met een arts. Een absolute contra-indicatie betekent dat er absoluut niet mag worden gemasseerd.

Over het algemeen is er nog de optie om een Stress Release behandeling te nemen, een aangepaste behandeling of ontspanningstherapie.

Relatieve contra-indicaties

Blauwe plekken en kneuzingen

Op de blauwe plekken en kneuzingen mag niet worden gemasseerd, ook mogen er geen warme stenen op deze plekken worden gelegd.

Spataderen

De plekken op het lichaam met spataderen mogen niet gemasseerd of bedekt worden met warme stenen.

Ontstekingsreuma (Zoals arthritis)

Bij arthrose kan warmte vaak juist enorme verlichting geven. Wanneer er sprake is van actieve ontstekingen dan is dat een contra-indicatie voor Hot stone massage. Belangrijk om dit met een medisch deskundige te overleggen.

Zwangerschap

Massages tijdens de zwangerschap hangt af van de fase en het verloop van de zwangerschap. Indien een Hot stone massage tijdens de zwangerschap echt gewenst is, moet dit steeds gebeuren in samenspraak met een arts. De rug, schouders, onderrug en bekken/bilregio geven vaak enorme verlichting. Massage van de voeten is bijvoorbeeld belangrijk om te vermijden omdat dit weeën kan opwekken.

Absolute contra-indicaties

Diabetes

Bij diabetes is vaak sprake van polyneuropathie, dwz een gevoelsstoornis in de zenuwuiteindes. Hierdoor kan er uitval van pijn- en warmteprikkels ontstaan. Wanneer er door de massage en de warme stenen bij een gevoelige huid irritaties ontstaan kan dit die bij iemand met diabetes moeilijker genezen.


Huidontstekingen

Bij huidontstekingen is het immuunsysteem van het lichaam al overmatig actief en moet dan met rust gelaten worden. De warmte die bij ontstekingen aanwezig is zal door een Hot stone massage verergeren. Het is belangrijk om eerst te herstellen van een huidontsteking.


Hoge bloeddruk

De warmte van de hot stones verwarmt het lichaam en opent de bloedvaten. Hierdoor kan een al aanwezige hoge bloeddruk stijgen. Een aangepaste Medical Wellness massage, Stress Release behandeling, AromaTouch of ontspanningstherapie is meer geschikt.


Burn-out of extreme vermoeidheid

Een Hot stone massage is ideaal om stress te verminderen. Bij een burn-out en extreme vermoeidheid is het echter een absolute contra-indicatie. De diepe inwerking van de warme stenen kan soms nog dagenlang effect hebben. Wanneer mensen een burn-out hebben of extreem vermoeid zijn, kunnen ze beter een wat lichtere vorm van massage nemen. De stress release behandeling is hiervoor het meest geschikt en voor de lange termijn is een begeleiding via het ontspanningsprogramma de manier om te werken aan stress reductie, vitaliteit en veerkracht.

Kanker

Bij kanker is een massage afhankelijk van de soort en locatie van de kanker, de begin of eindfase van een behandeltraject waarin iemand zit, het aantal behandelingen die iemand heeft gehad, de bijwerkingen en of iemand recentelijk een chemo, operatie of bestraling heeft gehad. In sommige gevallen kan iemand het door chemo heel koud hebben en behoefte hebben aan warmte en aanraking. In zo'n geval pas ik de behandeling en de mate van warmte aan. Bij twijfel overleg en verwijs ik altijd naar een arts, oedeem- of oncologisch therapeut. Ontspanningstherapie, meditatie en een Stress Release behandeling zijn bij het verwerken van trauma's die gepaard gaan met de diagnose aan te raden. Met mijn werkervaring, ervaringsdeskundigheid en de research die ik zelf heb gedaan gedurende mijn borstkankerreis, kan ik steun en adequate hulp bieden.

Mocht je nog vragen hebben of willen overleggen, neem dat contact met me op.

Ik denk graag mee en pas mijn behandeling graag aan waar nodig.

Cathy Samé Lottin NewWaves Lifestyle massage sportmedische ontspanningsmassage hotstone massage AromaTouch Breukelen Scheendijk Oefentehrapie Mensendieck Aromatherapie Doterra Florihana natural oils
Medical Wellness

De Medical Wellness Massage is een full body behandeling speciaal voor probleemregio's en pijnklachten. Een combinatie van sportmassage, triggerpoint- en warmte therapie (Compressen en hotstones) maakt deze behandeling effectief én ontspannend.

Cathy Samé Lottin NewWaves Lifestyle massage sportmedische ontspanningsmassage hotstone massage AromaTouch Breukelen Scheendijk Oefentehrapie Mensendieck Aromatherapie Doterra Florihana natural oils
AromaTouch

De AromaTouch techniek is een klinische benadering van de toepassing van dōTERRA etherische oliën. Op zowel het hoofd, de rug tot aan de voeten worden met zachte handgrepen 8 oliën aangebracht om het sympatische en parasympatische zenuwstelsel in evenwicht te brengen.

Cathy Samé Lottin NewWaves Lifestyle massage sportmedische ontspanningsmassage hotstone massage AromaTouch Breukelen Scheendijk Oefentehrapie Mensendieck Aromatherapie Doterra Florihana natural oils
Stress Release massage

De Stress Release Massage is een actieve en passieve ontspannings-methode die Cathy ontwikkelde gedurende haar 12 praktijkjaren. Door een combinatie van ademhalingsoefeningen, massage en handgrepen leer je opgebouwde spierspanning bewust los te laten. Dit is tevens een onderdeel van de ontspanningstherapie.

Cathy Samé Lottin NewWaves Lifestyle massage sportmedische ontspanningsmassage hotstone massage AromaTouch Breukelen Scheendijk Oefentehrapie Mensendieck Aromatherapie Doterra Florihana natural oils
Hot stone massage

De Hot Stone Massage is een bron van weldaad. De warme stenen stimuleren nog meer de doorbloeding van de spieren en geven een extra diepe ontspanning, wat alleen warmte kan creëren. Ideaal bij pijnklachten en perfect voor een ultiem relaxmoment.

Heb je vragen?

+31 6 23 82 25 82

Ma, Woe - Vrij

11:00 - 18:00

Kan ik je helpen?

info@newwaves.nl

WIL JE GRAAG EEN BEHANDELING?

Boek direct of neem contact op

Bel / whatsapp / mail me of vul het contactformulier in