BIOGRAFIE

Cathy Samé Lottin Fotograaf Merel Jansson Pink Turtle Foundation Borstkanker

“Ik hou van het leven, ondanks alles wat ik heb meegemaakt. Ik heb een passie voor het ombuigen van pijn naar power, van angst naar actie, van moedeloosheid naar maakbaarheid, van littekens naar liefde en van dromen naar doén. Hierbij geloof ik dat positief denken alleen mogelijk is als je het ook daadwerkelijk voelt.”

Cathy Samé Lottin

EEN LEVEN VOL VERANDERINGEN

Biografie

1e shift: Blauwdruk

"Mijn Nederlandse moeder (verpleegkundige) en Kameroense vader (register accountant en later financieel directeur van een grote bank) ontmoetten elkaar in Parijs waar ik ook geboren ben. (1972) Na mijn geboorte verhuisden we naar Kameroen en op mijn 7e verhuisden mijn moeder en ik terug naar Nederland. Ik groeide op in Nijmegen.

Toen ik 5 jaar was had ik een bijna dood ervaring als gevolg van zware malaria. Het was een mooie, overweldigende herinnering over de onbeschrijflijke kant van het leven. Het maakte diepe indruk op me. Deze ervaring heeft voor mij de basis gelegd voor de rest van mijn leven. Het heeft mijn levenslust en overlevingsdrang enorm aangewakkerd."

2e shift: Carièrreswitch

"Toen ik 27 was kreeg ik van veelvuldig computerwerk RSI en kon jarenlang bijna geen pen vasthouden. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe je na 5 jaar van RSI kunt afkomen door je grenzen te respecteren en je hart te volgen. Met de WAO-status ‘100% arbeidsongeschikt’ op mijn 28e kwam ik erachter dat het beroep als secretaresse/office manager uiteindelijk niet bij me paste. Mijn lichaam dwong me als het ware een carrièreswitch te maken. Zo stapte ik van een studie Office Management en een baan als management assistent over naar de opleiding oefentherapie Mensendieck. Omdat ik in de jaren daarvoor veel danste en dansles gaf realiseerde ik me dat ik een vak moest kiezen waarbij ik zelf ook in beweging zou blijven. Voor mij is dit een hele wijze en leerzame les geweest in mijn leven. Met Waves, beach & health center creëerde ik in 2005 uiteindelijk mijn ideale werkomgeving en herstelde ik volledig."

3e shift: verhuizing tropisch eiland

Vanaf 2016 volgden diverse stressful life events: een zware buikoperatie, de zorg en het overlijden van mijn moeder en diverse dierbare mensen in mijn nabije omgeving. Doordat ik in 1 jaar tijd 7 maanden niet had kunnen werken realiseerde ik me dat ik niet op dezelfde manier kon doorgaan. Ik zocht verandering, ik solliciteerde en kreeg een baan aangeboden op een luxe resort in de Seychellen voor 2 jaar. Ik verkocht mijn praktijk na 12 jaar, verhuurde mijn appartement en vertrok. Helaas ontdekte ik een half jaar later een knobbel in mijn borst en keerde ik hals over kop weer terug naar Nederland.

4e shift: borstkankerreis

Toen ik de diagnose borstkanker kreeg, waren de artsen sceptisch over de behandelresultaten door de grootte en snelle groei van mijn tumor. In plaats van me door angsten te laten leiden had ik een levensdrang die me juist de drive gaf om het tegendeel te bewijzen. Ik heb deze intensieve behandelperiode van 2 jaar steeds gezien als een groeimoment en de kans gegrepen me nóg verder te verdiepen in diverse aspecten. Ook al leefde ik al vrij gezond, ik besefte dat ik nóg meer kon veranderen: mijn eetpatronen, mijn dagritme, de lichaamsproducten die ik gebruik, mijn mindset over mijn lichaam enz enz. Na 2 operaties, waaronder een borstamputatie, 20 chemo's, 28 x immunotherapie en 15 bestralingen sta ik (en de artsen) er versteld van hoe snel mijn lichaam zich herstelde. Ik ben van mening dat dit komt door alle veranderingen die ik in mijn leven heb doorgevoerd.

5e shift: 2019, een nieuw begin

Een nieuwe leefomgeving, woonplaats, leef- en werkomgeving in Breukelen.

Ik groet mijn nieuwe leven met open armen, dankbaar voor alle nieuwe inzichten en alle mooie avonturen die nog komen gaan.

Ik hoop met mijn levensreis en positieve levensinstelling anderen te inspireren.

EEN INSPIRATIELEZING OF WORKSHOP BOEKEN?

Neem contact op

Bel of mail me, of vul het contactformulier in

Always look at the

bright side of life