CV

Portret Cathy Samé Lottin NewWaves Lifestyle Breukelen Scheendijk stress en burnout expert yoga pilates massages SUP trainer bedrijfsoefentherapeut oefentherapeut Mensendieck

“Sinds 2004 onderscheid ik me als oefentherapeut Mensendieck door mijn unieke werkwijze en concept van Medical Wellness, rekening houdend met een totaalbeleving van alle zintuigen en het versterken van een wellnessgevoel. Daarnaast hecht ik waarde aan het samenbrengen van wetenschappelijke meetmethoden als integratie bij lichaamsgerichte therapie (beweging) en psychosomatiek. Ook wel mind-body medicine genoemd. Als coachende therapeut werk ik met de Heartmath-methode vanuit het gedachtengoed van positieve psychologie. Dit pas ik toe in mijn lessen, 1:1 therapie & coaching, masterclasses en workshops.”

Cathy Samé Lottin

VvOCM Vereniging voor oefentherapeuten Cesar Mensendieck Cathy Samé Lottin artikel Hartcoherentie Heartmath benelux
Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar & Mensendieck Lidnummer 101737
Gelicenceerd Heartmath Therapeut Logo Cathy Samé Lottin NewWaves Lifestyle
Gelicenceerd Heartmath coach & therapeut

OPLEIDING, BIJ-& NASCHOLING


Opleidingen

 • 2024 Medische Basiskennis | School voor Homeopathie
 • 2023 Being in Balance coach - Essential | Being in Balance BV
 • 2019 Heartmath Benelux - Baarn | Heartmath coach & therapeut
 • 2005 Vrije Universiteit Amsterdam | Bedrijfsoefentherapie / Faculteit Bewegingswetenschappen
 • 2004 Hogeschool van Amsterdam | Oefentherapie Mensendieck
 • 2000 Hogeschool Schoevers Amsterdam | Office Management I & IITrainingen, seminars, bij- en nascholing: (2000-2023)

 • RSI, ergonomie en werkgerelateerde klachten
 • Zwangerschapsbegeleiding en bekkenklachten
 • Stressmanagement en Lichaamsbewustwording met Eric Peper
 • Adem- en ontspanningstherapie volgens de Van Dixhoornmethode
 • Wetenschappelijke lezingen VU Omgaan met pijn en stress (Amsterdam)
 • NLP , RET (Rationele Emotieve Therapie), Mindfulness
 • Triggerpointmassage, Hot Stone massage
 • Spa & Wellness Conference Bangkok (Thailand)
 • Six Senses Spa 5-star methods, treatments and training (Seychellen)
 • Vinyasa Yoga trance dance bij Shiva Rea (USA),
 • Aerobics & Ground control (Pilates) Instructeur (Amsterdam),
 • Vipassana Stilte Meditatie 10-daagse (Thailand)
 • Werken met biofeedback meetinstrumenten, (Spieren, HRV & hart)
 • DTO, EHBO, Evidence Based Werken.
 • SUP yoga Teacher Training & Water Safety Training (Watersportbond)
 • Sound Healing Vibrational Therapy (Pure Nature Yoga - Thailand)WERKERVARING

Cathy Samé Lottin NewWaves Lifestyle Breukelen Scheendijk Bedrijfsoefentherapeut Mensendieck gelicenceerd Heartmath coach yoga pilates massages SUP workshops trainingen meditatie

“Naast de diverse bijscholing en mijn inmiddels jarenlange werkervaring, laat ik me in mijn werk inspireren door mijn eigen persoonlijke levenservaringen waarbij 'practicing what you preach' voorop staat.”

Cathy Samé Lottin

Cathy Samé Lottin stage oefentherapie Mensendieck Revalidatie AMC UMC Amsterdam neurologie cardiologie interne geneeskunde Stage

AMC ZIEKENHUIS

Stagiair Universitair Medisch Centrum - Amsterdam

In mijn laatste studiejaar van de opleiding Oefentherapie Mensendieck (2004) had ik het geluk om een unieke stageperiode van 5 maanden te hebben en mee te lopen met een zeer ervaren oefentherapeut in het AMC ziekenhuis.

Vanuit de Afdeling Revalidatie & fysiotherapie begeleidde ik patiënten op afdeling Neurologie, Orthopedie, Cardiologie, Dermatologie, Longziekten en Interne Geneeskunde. Mijn taken waren het afnemen van anamneses, testen en lichamelijke onderzoeken, het maken van rapportages aan de artsen en het verpleegkundig personeel, behandelplannen maken en uitvoeren, begeleiden van transfers van patiënten en het geven van passieve en actieve revalidatie. Mijn grootste patiëntenpopulatie waren patiënten met neurologische hemiparesen (verlammingen) als gevolg van CVA, MS, ALS, Guillin Barré of hartklachten.

Het werken op academisch niveau in het AMC ziekenhuis, met zoveel complexe aandoeningen is een hele leerzame en waardevolle periode voor me geweest!

Oefentherapie & Wellness

Eigenaar van praktijk in Zandvoort

Ik haal graag het beste in mensen naar boven en heb met heel veel plezier mijn praktijk Waves, beach & health center aan de boulevard van Zandvoort gerund van 2004 t/m 2016. Hier gaf ik oefentherapie Mensendieck, medical wellness massageS, yoga-pilates lessen, diverse workshops, Heart & Soul Events en coaching.

In mijn fulltime praktijkjaren heb ik zeker 30.000 behandelingen en lessen gegeven op het gebied van bewegingstherapie, gedragsverandering en leren omgaan met pijn en stress aan kinderen en volwassenen. Als bedrijfsoefentherapeut gaf ik bedrijfstrainingen fysieke belasting en werkplekadvies.

In deze periode heb ik stagiaires begeleid van de Hogeschool van Amsterdam en met bijzondere collega's, yoga-docenten, healers en inspirerende mensen gewerkt die workshops gaven bij Waves. Een avond per maand stelde ik mijn prachtige ruimte open voor open meditatie avonden.

De rustgevende en natuurlijke uitstraling van deze ruimte met uitzicht op zee was een van de fijnste plekken waar ik ooit heb gewerkt.

ArboWaves bedrijfstrainingen Werkgeluk stressreductie Cathy Samé Lottin

ARBOWAVES

Bedrijfstrainingen & werkplekanalyse -instelling

In 2006 ben ik begonnen met het geven van trainingen en lezingen ten aanzien van Fysieke belasting, bukken en tillen, ergonomie, werkplekanalyses, werkplekadvies in de industriële sector en bij computer beeldschermwekkers.

Daarna ben ik me ook gaan specialiseren in Mentale weerbaarheid en duurzame inzetbaarheid op het gebied van stress, burnout en vitaliteit.

Spa therapeut & trainer

Werken op een privé-eiland in een luxe 5-sterren resort

In 2016 verkocht ik na 12 jaar mijn praktijk in Zandvoort om voor 2 jaar als Spa Trainer en Head Spa Therapist van de luxe spa van Six Senses Resort Zil Pasyon op een tropisch privé-eiland in de Seychellen (Indische oceaan) te werken.


Hier was ik personal trainer, gaf ik yoga, sound healing meditaties, massages en facials. Waar nodig ondersteunde ik het spa management en het team. Het werken in zo'n luxe omgeving was een bijzondere ervaring. Deze droom eindigde plotseling na een half jaar… maar de rijke, bijzondere en waardevolle periode zullen me altijd bij blijven.


Hier werkte ik intensief samen met, toendertijd, Spa manager Gabriela Zoltakova waar ik een hechte vriendschap mee opbouwde. Samen gaven we de SACRED WOMEN GATHERING, een 5-daagse retraite in Umbrië-Italië van 9-13 november 2019 en een Weekendretraite in een Off the grid locatie in Zwitserland. Iets wat we graag nog eens herhalen!

Edouard Grosmangin Six Senses Review Cathy Samé Lottin
Eduard Grosmanging

General Resort Manager

Six Senses Zil Pasyon – Seychelles

“Ms Cathy Samé Lottin worked as part of pre-opening team of Six Senses Zil Pasyon, Seychelles from september 2016 to June 2017.

During this period of time Cathy has demonstrated commitment and she displayed amazing strenghts as a wellness professional. Cathy’s personality of a creative team player with positive outlook on life have made her an exemplary employee at the organization.

She was involved in complete Spa pre-opening projects in different roles. I would highly recommend Cathy for any leadership role in wellness and wish her succes in her future.”

Gabriela Zoltakova Hjoter Review Cathy Samé Lottin NewWaves Spa Seychelles Six Senses Zil Pasyon
Gabriela Zoltakova Hjöter
Director of Wellness Programs, Luxury Spas and Resorts, Zero Waste Ambassador
Owner of The Wellness Tribe

"During the time Cathy was employed at Six Senses Spa, Zil Pasyon, Seychelles she displayed an extraordinary strengths both as a wellness professional and human being. She was involved in complete Spa pre-opening projects in the following roles:

– Assistant Manager ( social media, marketing, product inventory, project management)

– Therapist ( physiotherapy, massage, body treatments, rituals, facials)

– Yoga & Meditation Teacher

– Workshop facilitator ( Breathwork, Sound Healing journeys)

– Trainer

I would highly recommend Cathy for either leadership or supportive role in your organization. Cathy’s personality of a creative team player with positive outlook on life have made her an exemplary employee at my organization and I would be happy to have her back anytime!”

Oprichter

Pink Turtle Foundation

Hoe mijn borstkankerreis mijn leven op positieve wijze transformeerde (2018-2021)

logo Pink Turtle Foundation

Door en voor borstkanjers

Tijdens mijn 2-jarige borstkankerreis stond mijn hele leven op z'n kop. Toch ben ik hier sterker uit gekomen en zoveel verdieping rijker. Ik leerde nóg beter voor mezelf te zorgen en verkreeg vele nieuwe inzichten. In 2018 richtte ik stichting Pink Turtle Foundation om mijn mindset optimaal te houden en lotgenoten te empoweren. Bij elke opdracht binnen NewWaves & ArboWaves draag ik 10% over aan de stichting voor toekomstprojecten.

Cathy Samé Lottin Fotograaf Merel Jansson Pink Turtle Foundation Borstkanker create your own sunshine

Zachter en sterker

Ik heb deze intensieve periode steeds gezien als een groeimoment en de kans gegrepen me nóg verder te verdiepen in diverse aspecten. Van meditatie naar voeding, van yoga naar het zelf maken van oliën. Inmiddels ben ik een ervaringsdeskundige op het gebied van mentale veerkracht en mindfulness. Ik voel me ook geroepen om mijn inspiratie over te dragen in mijn werk als coach, therapeut en spreker.

nieuwe start in 2020

NEWWAVES LIFESTYLE

Eigenaar, (bedrijfs)oefentherapeut, trainer, coach, yoga, pilates- & SUP-docent

Tijdens mijn medische sabbatical van 2,5 jaar verhuisde ik naar Breukelen. Hier startte ik in maart 2020 weer met mijn praktijk in het hart van Breukelen.

Waves, beach & health center transformeerde in NewWaves Lifestyle en werd onderdeel van THE HEALTHY SPOT BREUKELEN.


Een week later was de eerste Lockdown. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat ik SUP-lessen ben gaan geven. Lekker buiten en coronaproof. Ik werk sindsdien ook samen met Jachthaven De Eerste Aanleg en Jachthaven De Toekomst in het natuur- en recreatiegebied van Scheendijk bij Breukelen aan de Loosdrechtse plassen.


Sinds 1 november 2021 heb ik alles onder 1 dak bij Jachthaven Van Heusden in Breukelen met mijn , coachingspraktijk, Massagetherapieruimte, Yogastudio en SUP-school.

Do what you Love,

Love what you do