COACHING

BELANGRIJK ONDERDEEL VAN DE COACHING

VERSTERK JE MENTALE KRACHT MET JE HART


Minder Stress

Meer energie

Beter slapen

Emoties in balans

Betere focus

HEARTMATH INSTITUTE (USA)

HARTCOHERENTIE

Wat is dat?

Het hart heeft een electromagnetisch veld dat 5000 keer sterker is dan het brein. De hartritme variabiliteit (HRV) is een indicator voor het functioneren van het hart en het autonome zenuwstelsel. Een verminderde HRV duidt op een verminderde vitaliteit en een grotere kans op gezondheidsproblemen. Door middel van biofeedback en oefeningen is het mogelijk om de HRV te verbeteren. Het hartritme wordt dan harmonieus, ofwel coherent, en dit heeft een positief effect op het stressniveau. Bij coherentie is er balans tussen hartritme en ademhaling. Dit wordt bij hardlopen ook “runners high” genoemd of homeostase.

BIOFEEDBACK

Stress of flow reflecteert zich in je hartritme. Dit ritme blijkt een diepgaande invloed te hebben op breinfuncties en op de mensen om je heen.

Het is mogelijk om grip te krijgen op emoties, stress en gedrag door zelfcontrole over je hartritme. Uiteindelijk geeft dat een rustige, kalme coherente staat.

Dit zie je terug in de rechtergrafiek van het plaatje.

HRV

Tijdens mijn coaching heb je de mogelijkheid om via een app en oorsensor de invloed van stress en ontspanning op je hartritme volgen.

Mentale veerkracht

Krijg inzicht in jouw stressbronnen en leer grip te krijgen op jouw stressreacties. Hierdoor zul je meer energie overhouden en meer kunnen genieten van jouw leven.

Een stevige basis

Wanneer je goed gegrond bent en je hebt de juiste tools en technieken die bij jou passen, dan kun je beter omgaan met werkdruk en stress.

EEN DING IS ZEKER:

ALS JE NIETS DOET, VERANDERT ER NIETS

Evidence Based Methode

De Heartmath methode valt onder de laatste technologische ontwikkelingen op het reguleren van stress. Wereldwijd is

resilience/veerkracht een belangrijk onderwerp geworden onder de high performers. Sinds 2012 zijn er al meer dan 60.000 politieagenten in Nederland met deze methode getraind in het kader van Mentale weerbaarheid en Mentale Kracht.

Voor meer info, zie het filmpje hieronder.

1 UNPLUG

Je leert de basisprincipes van het ontspannen zodat je jouw patronen leert herkennen en hoe je spanning kunt loslaten.

2 RECHARGE

Je leert op emotioneel niveau ontspannen aan de hand van de Heartmath-methode.

3 RESET

Je gaat alle tips toepassen, actie omzetten in daden en bent in staat om gezondere keuzes voor jezelf te maken.

4 UPLIFT

Je gaat finetunen en actief aan de slag om datgene te doen wat je energie geeft en de vitaliteit bevordert in jouw leven.

COACHING ON THE JOB

Work-life-Balance

Coachingstraject via jouw werkgever

Ik heb ook de mogelijkheid om je te coachen via een werkgeverstraject of arbodienst. Kijk verder op www.arbowaves.nl hoe zo'n traject eruit ziet.

Cathy Samé Lottin fotografie door Jeanine Paulich NewWaves Lifestyle Breukelen Scheendijk Bedrijfsoefentherapeut Mensendieck gelicenceerd Heartmath coach yoga pilates massages SUP workshops trainingen meditatie

"Tijdens mijn 2-jarige borstkankerreis hebben deze oefeningen me door de behandelingen heen geholpen waardoor ik steeds in vertrouwen kon blijven in plaats van in angst. Alles wat je aandacht geeft groeit. Alles wat je met liefde doet bloeit. Alles wat je vanuit passie doet vloeit. De uitdaging van het leven is ondanks alle moeilijkheden en uitdagingen te blijven groeien, bloeien en met de stroom van het leven te gaan. Rust roest, overmatige stress stompt af, dus Pantha rei, laat alles stromen. Mijn kennis en werkervaring zet ik graag in om jou te begeleiden."

Cathy Samé Lottin

Direct contact?

+31 6 23 82 25 82

Ma t/m Vrij

12:00 - 18:00

Wil je meer info?

info@newwaves.nl

Laat je hart jouw

innerlijke kompas zijn.