MEDITATIE

“Met de juiste inzichten en technieken kun je je leven optimaliseren en de beste versie van jezelf worden, in elke situatie. Meditatie kan een ideale manier zijn om te leren ontspannen, om je zelfvertrouwen te vergroten en om in je kracht te komen."

Cathy Samé Lottin

HET GELOOF IN JEZELF IS JE GROOTSTE KRACHT

MENTALE WEERBAARHEID EN VEERKRACHT

RECHARGE

10 lessen Heartfulness

In mijn veerkrachtsprogramma deel ik in 10 lessen mijn 20-jarige ervaring met meditatie vanuit de basisprincipes van de HeartMath® technieken zoals de Quick Coherence, Freeze Frame, Coherent Luisteren en de Heart Lock-in. 

Deze lessen zijn heel geschikt bij stress- en burnoutklachten.

SILENT WAVES

De kracht van meditatie

Go with the flow

De essentie van meditatie is je volle aandacht te geven aan de ervaring van het huidige moment. Meditatie kan op veel manieren toegepast worden:

 • om te ontspannen
 • om jezelf te activeren
 • ter concentratie en betere focus
 • om te visualiseren of
 • om afleiding te zoeken


Belangrijk hierbij is te focussen op één ding. Je kunt focussen op:

 • je ademhaling
 • op een woord of een krachtzin
 • op lichaamssignalen
 • op lichaamsdelen
 • je zintuigen
 • op een emotie
 • op een object of
 • op gedachten


Per dag hebben we zo'n 10.000 gedachten. Het is daarom onmogelijk om je hoofd in één keer stil te krijgen. Het is normaal dat je gedachten afdwalen. Een doel kan zijn om gedachtepatronen te herkennen (ga je naar het verleden, de toekomst of denk je aan andere mensen), om spanningspatronen van je lichaam te herkennen of om bewust een ideaalbeeld of positieve emotie te visualiseren.


Meditatie is in te zetten als ontspanningstechniek om stressreacties te doorbreken, te neutraliseren en als hulp om te leren ontspannen.

HEART WAVES

Het geheim van hartcoherentie

Positieve emoties

Stress of flow reflecteert zich in je hartritme en in het ritme van je ademhaling. Dit ritme blijkt een diepgaande invloed te hebben op breinfuncties en op de mensen om je heen. Het is mogelijk om grip te krijgen op emoties, stress en gedrag door zelfcontrole over je hartritme en ademhaling. Uiteindelijk geeft dat een rustige, kalme coherente staat.


Hartcoherentie is de samenhang en synergie tussen ons hartritmepatroon, onze ademhaling en ons autonome zenuwstelsel.

Het Heartmath Instituut (VS) doet sinds 1991 wetenschappelijk onderzoek naar de relaties tussen het hart, de hersenen en het zenuwstelsel en hoe ze gezondheid en prestaties van mensen beïnvloeden. Ze hebben oefeningen en apparatuur ontwikkeld waarbij de effecten van meditatie zichtbaar worden.


De kern van de HeartMath technieken bestaat uit het toepassen van bewuste en intelligente ademhaling en het bewust activeren van positieve gevoelens waardoor je je hartritme direct zichtbaar, meetbaar én voelbaar positief beïnvloedt.


Steeds meer bekende wetenschappers zoals Joe Dispenza, Bruce Lipton, Greg Braden, Deepak Chopra enz passen deze methode toe. Het brengt mediteren naar een 'next level'. Het mooie van de Heartmath-methode is dat je het overal kunt toepassen, zonder een yogamat of meditatiekussen.

Investering

Losse privéles van 60 min

€ 110

inclusief btw

10 consults

(7 groepslessen, 3 x 1:1)

€ 750

inclusief btw

10 privé meditatielessen

€ 1240

inclusief btw

Aanpak: op maat

De meditatie is tevens een onderdeel van yoga en pilates. Je kan de meditatielessen ook combineren met massages en/of coaching. Ik kan een programma op maat samenstellen. Of je kunt een workshop met een groep vrienden/vriendinnen plannen!

20 JAAR MEDITATIE

Van 'zweverig' naar down to earth

Mijn groei binnen meditatie

HOE HET BEGON

Powernaps

"Toen ik in het jaar 2000 100% arbeidsongeschikt werd verklaard door hevige RSI-klachten kwam ik in aanraking met diverse behandelaars. In die periode begon ik dagelijkst 15 minuten te mediteren en noemde dat powernaps / siëtsta om niet zweverig over te komen. Tijdens de oefentherapie-opleiding, wist de conciërge van de Hogeschool van Amsterdam precies welk oefenlokaal ik wilde om me terug te trekken. Ik vond het zo bijzonder dat mensen (in dit geval medestudenten) er op een gegeven moment aan gewend waren en me soms bezorgd vroegen of ik al mijn powernap had gedaan :- ) Meditatie en lichaamsbewustwording zorgde ervoor dat ik uiteindelijk van mijn klachten af kwam. Dit duurde alles bij elkaar 5 jaar nadat ik mijn praktijk en mijn leven zodanig had ingericht zoals dat perfect bij me paste. (Die powernaps doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds)

VIPASSANA IN THAILAND

10 daagse stilteretraite

In 2008 deed ik voor het eerst een 10-daagse Vipassana retraite in een internationaal boeddhistisch meditatieklooster in Thailand. (Wat Kow Tahm in Koh Phanang) Deze retraite werd toen geleid door Steve & Rosemary Weissman. Ondanks dat het de eerste dagen afzien was: 10 dagen niet praten, niemand in de ogen aankijken, 10 uur per dag mediteren, was het voor mij een eye opener. Sindsdien leef ik nog bewuster, pas ik mindfulness zoveel mogelijk toe in mijn dagelijks leven en is het een verrijking om dit in mijn werk te integreren. www.watkowtahm.org

OPLEIDING

Autogene training

De autogene ontspanningstraining die we op de opleiding oefentherapie leren (2000-2004) en de intensieve trainingen die ik daarna gevolgd heb bij oa professor Erik Peper (Biofeedback, lichaamsbewustwording en stressmanagement) en van Dixhoorn (Ademhaling en Ontspanningsmethode) waren een goede basis. Gaandeweg merkte ik steeds meer dat de oorsprong van deze oefeningen uit de yoga komt, maar dat er andere benamingen zijn. Vanaf 2014 integreer ik hartcoherentie in de ontspanningstrainingen die ik geef. Sinds 2019 ben ik gelicenceerd Heartmath coach en therapeut. Zie hier voor meer info."

LIEVER EEN WEKELIJKSE LES OF EEN MASSAGE?

Waar heb jij het meest behoefte aan?

Ruimte in je hoofd,

opent de wijsheid van je hart.